Informatie

Welkom

Welkom bij De Hoendervorst de ideale uitvalbasis en ook het comfortabele rustpunt om het mooie en gezellige Utrecht te ontdekken. Graag vertellen we u ook wat meer over De Hoendervorst en de geschiedenis van de Werfkelder.

Geschiedenis
De Hoendervorst is een werfkelder uit de 13de eeuw in hartje Utrecht. De werfkelders zijn van oorsprong tunnels die werden gebouwd om de kade met de kelders van de huizen te verbinden. Deze tunnels werden al snel omgebouwd tot werfkelders die dienden als opslagplaats voor handelswaar zoals wijn, graan, turf, bier en stoffen. Door de jaren heen is de werfkelder op heel verschillende manieren gebruikt van opslag van handelswaar naar wasplaats van het linnengoed voor het bovengelegen ziekenhuis tot een atelier van een kunstenaar. In 2017 is de werfkelder gerenoveerd en voorzien in modern comfort.
Daarmee is het mogelijk geworden om tijdens uw verblijf in Utrecht te kunnen genieten van een de mooiste plekjes in Utrecht en zijn unieke geschiedenis. Bij de renovatie wilde we de geschiedenis weer tot leven brengen en tegelijkertijd ook naar de toekomst kijken door te kiezen voor duurzame voorzieningen en materialen.

Duurzaam
De werfkelder wordt verwarmd door een warmtepomp. Voor het “linnengoed” is gekozen voor bamboe/katoenen handdoeken en voor het beddengoed Egyptisch katoen. Ook bij de keuze van het meubilair hebben kritisch naar de materialen gekeken. Om plastic afval zoveel mogelijk te vermijden worden daar waar mogelijk persoonsverpakkingen vermeden.


Praktische informatie

Annuleren
Annuleren is mogelijk tot 3 dagen voor boekingsdatum

Check-in
Tussen 14:00 en 22:00

Check-out
Voor 11:00 uur

Wifi en Airco
Aanwezig

Fiets verhuur 
Op aanvraag

Huisdieren
Niet toegestaan

Roken
Niet toegestaand

nl_NL_formalDutch